|
.:: Forum :.. Osoby zamieszczające wypowiedzi na Forum rozpowszechniają swoje wypowiedzi na własną odpowiedzialność. Każdy wyrażający swoje opinie na Forum ponosi odpowiedzialność za wszelkie roszczenia osób trzecich z tytułu naruszenia praw tych osób.
|
Wklejanie artykułów - jak to robić??? |
Autor |
Wiadomość |
wieczor
Junior Admin
|
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 6:48 pm Wklejanie artykułów - jak to robić???
|
|
|
Już od dłuższego czasu zastanawiam się, co robić z artykułami on-line, do których odnosimy się lub cytujemy na forum. Osobiście wychodzę z założenia, że taki artykuł należy wklejać, a dopiero później komentować.
Usprawnia to lekturę danego artykułu. Poza tym zawsze dodaję logo danego medium, następnie wyróżniony tytuł, opcjonalnie zdjęcie, treść artykułu, a na samym dole źródło razem z nazwą medium, pod którym ukryty jest kod url strony. Wiem, że taka procedura jest trochę pracochłonna, ale za to znacząco podnosi się jakoś wizualna i merytoryczna artykułów.
Proszę o Wasze opinie. Mam nadzieję, że w toku dyskusji uda nam się wypracować konkretne procedury, wg których będą wklejane artykuły na naszym forum
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu |
_________________ wieczór
A może samochód na gaz ziemny? CNG FORUM
Blog Bractwa Rowerowego |
|
|
|
 |
redoxygene
Gość
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 2:16 am Re: Wklejanie artykułów - jak to robić???
|
|
|
Ja jestem za wklejaniem pelnych:) Oczywiscie, ze ulatwia to poruszanie sie w watku i temacie. Wklejanie watkow czastkowych i odsylaczy nie dosc, ze odstrasza, to dodatkowo komplikuje. |
|
|
|
 |
rj
Site Admin

Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 2113 Skąd: Radom(Ustronie)/Kraków
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 10:04 pm
|
|
|
Nie zawsze jednak wklejanie całych ma sens. Może zaciemniać obraz sytuacji. Np. wtedy, gdy artykuł dotyczy generalnie czegoś innego ale pojawia się tam wzmianka istotna dla Radomia. Vide np. ostatni nius z serwisu www.mazovia.pl |
|
|
|
 |
gregory_z_radomia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 10:43 pm
|
|
|
To umówmy się w ten sposób. Newsy dotyczące w całości poświęcone naszemu miastu wklejamy całe, w pogrubionym tytułem, zdjęciem i na dole z odnośnikiem do źródła informacji, Np. w postaci nazwy gazety, instytucji. Do pozostałych informacji, np gdzie tylko nie wielka ich część dotyczy Radomia, wklejamy, logo instytucji, tytuł wprowadzający do tematu, np " Porty lotnicze motorem rozwoju regionalnego" i część tekstu dotyczącego Radomia, oraz link lub nazwę instytucji w postaci linka prowadzącego do tego newsa. |
|
|
|
 |
wieczor
Junior Admin
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 11:34 pm
|
|
|
gregory_z_radomia napisał/a: | To umówmy się w ten sposób. Newsy dotyczące w całości poświęcone naszemu miastu wklejamy całe, w pogrubionym tytułem, zdjęciem i na dole z odnośnikiem do źródła informacji, Np. w postaci nazwy gazety, instytucji. Do pozostałych informacji, np gdzie tylko nie wielka ich część dotyczy Radomia, wklejamy, logo instytucji, tytuł wprowadzający do tematu, np " Porty lotnicze motorem rozwoju regionalnego" i część tekstu dotyczącego Radomia, oraz link lub nazwę instytucji w postaci linka prowadzącego do tego newsa. |
Ok. Wydaje mi się, że propoycja Gregorego jest najrozsądniejsza
Jestem za. A Wy co myślicie na ten temat tego rozwiązania? |
|
|
|
 |
rj
Site Admin

|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 9:09 pm
|
|
|
ZA (!!)
Gregory: wkleisz stosowny punkt do regulaminu forum (wszedzie tam gdzie on jest) ?? |
|
|
|
 |
gregory_z_radomia [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 10:26 pm
|
|
|
rj napisał/a: | ZA (!!)
Gregory: wkleisz stosowny punkt do regulaminu forum (wszedzie tam gdzie on jest) ?? |
Zrobione. |
|
|
|
 |
rj
Site Admin

|
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 4:28 pm
|
|
|
|
|
|
|
 |
wieczor
Junior Admin
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 9:08 pm
|
|
|
Nie wiem co sie ostatnio dzieje na forum RI, ale zauważyłem że podczas mojej zmniejszonej aktywności w ogóle nie są wklejane świeże artykułu poświęcone inwestycjom w Radomiu na forum. Na stronie GW wiadomość figuruje kilka dni, a u nas nic...
Dlatego apeluję do wszystkich użytkowników! Jeśli czytacie jakiś artykuł, a widzicie że nie ma go na forum RI, od razu wklejajcie go wg instrukcji. Zdecydowanie zaoszczędzi to czasu innym, np. gdy mają w bierzącym okresie mało czasu (np. sesja u mnie w styczniu czy w czerwcu). Na forum można przeczytać od razu wiadomość z kilku źródeł w jednym wątku! Poza tym zdecydowanie lepiej sie czyta artykuł, jak nie wyskakują i nie migają mi przed oczami najróżniejszej maści reklamy
Nie zmarnujmy tej ogromnej przewagi, jaką mamy nad klasycznymi stronami www mediów. Dodam jeszcze, że na echu od piątku trzeba płacić za dostęp do artykułów archiwalnych. A tak jak wklei się tego samego dnia artykuł będzie normalnie figurował u nas
PS.
Jutro ostatni egzamin i ostro zabieram się do roboty na FORUM RI Możecie się spodziewać czegoś zupełnie nowego, jeśli chodzi o opis inwestycji. A to jeszcze nie koniec. Więcej informacji wkrótce |
|
|
|
 |
Psycho_Mantis
Moderator

|
|
|
|
 |
rj
Site Admin

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2011 10:47 am
|
|
|
INSTRUKCJA CYTOWANIA ARTYKUŁÓW
wersja aktualna - zgodna z zasadami obowiązującego regulaminu
Aby wkleić artykuł z prasy należy:
1. Otworzyć stronę z artykułem na stronie lokalnej prasy
2. Wkleić u góry postu logotyp. Zbiór logotypów znajduje się tutaj.
3. Wkleić tytuł artykułu. Tytuł należy pogrubić przy użyciu znacznika html, zaznaczając tekst i naciskając "b" oraz powiększyć wybierając w oknie wyboru "rozmiar" DUŻY
4. Wkleić abstrakt/wstęp. Należy go pogrubić przy użyciu znacznika html zaznaczając tekst i naciskając "b"
5. Wklejamy tekst artykułu
6.Podajemy odnośnik zawierajacy link do źródła. Należy go przygotować w następujący sposób:
piszemy znacznik [url=
następnie wklejamy link, np: http://miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,5923452,Park_Planty_nawiedzil_kataklizm_.html
za linkiem dokładnie za słowem html stawiamy znak ]
nastepnie piszemy tytuł prasowy, np Gazeta w Radomiu a za nim stawiamy znacznik [/url]
Gotowe
Oto przykład poprawnego cytowania artykułu.
Posty nie spełniające zasad cytowania będą usuwane przez moderatorów.
W razie zaistnienia problemów z poprawnym przygotowaniem vytowania prosimy zwracać się o pomoc do moderatorów. |
_________________ Kolej na Radom ! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|