.:: Forum :.. Strona Główna .:: Forum :..
Osoby zamieszczające wypowiedzi na Forum rozpowszechniają swoje wypowiedzi na własną odpowiedzialność. Każdy wyrażający swoje opinie na Forum ponosi odpowiedzialność za wszelkie roszczenia osób trzecich z tytułu naruszenia praw tych osób.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
WALCZYMY O WOJEWÓDZTWO RADOMSKIE       Regulamin Forum     Przydatne narzędzia i gadżety: Jak cytować artykuły z prasy? | Logotypy do cytowań

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zdjęcia
Autor Wiadomość
redoxygene 
Moderator

Wysłany: Nie Cze 27, 2010 10:26 pm   Zdjęcia

Pomału znikają nam zdjęcia z większości wątków. W dużej mierze to zdjęcia gregorego, ale także i innych użytkowników... Pomimo tego, co mówił teta, duża część zdjęć z fotosika jest. Zdjęcia zaczynają znikać wtedy, gdy ktoś ma zarejestrowane konto i przekroczy limit. Jeśli zaś się je wrzuca tak jak ja - jako niezalogowany, po jednym - nie znikają nawet po długim czasie.
Czy kiedyś będzie funkcja wrzucania zdjęć bezpośrednio na forum? Do tego czasu proponuję wyłonienie jednego niezawodnego serwera, bo tak przecież to wyglądać nie może (np. w wątku o osiedlu "Przy Ratuszu" zostały w sumie 3 zdjęcia).

and220 
Moderator
zielony :)

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 7:34 am   

Ja akurat trzymam fotki na dwóch : imageshack.us i swoim kawałku przestrzeni na killer.radom.net - niestety mam tam tylko 100MB. Moim zdaniem imageshack jest OK - mam tam fotki sprzed ok. 7-8 lat i nadal są :)

edit: imgur.com tez wydaje się być OK. Oczywiście najlepszy byłby własny kawałek serwera.

firebwoy 
Moderator
kierownik roweru

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 8:58 am   

Już pisałem z gregorym i ma mi podsyłać fotki to będę wrzucał na swój serwer.

gregory_z_radomia
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 7:08 pm   

Sprawa z własnym serwerem nie jest taka prosta, rozmawiałem już o tym z Radkiem. Zdjęcia inwestycji będe zamieszczał na nowo utworzonym koncie na imageshack-u natomiast plany będe podsyłał Firebwoy-owi.

gałson 

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 2:22 pm   

Odświerzam trochę temat, czy można wstawić zdjęcie bezpośrednio na forum bez rejestrowania sie na imageshaku. Zrobiłem fotke stadionu na spacerku i chciałbym wrzucić ale nie bardzo wiem jak. Przydałoby się krótka instrukcja podobna do tej z cytowaniem artykułów.

milenijny79 

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 8:44 pm   

na tej stronie nie musisz się rejestrować http://zdjecie.net.pl/

rj 
Site Admin

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 9:25 pm   

tu jest trudniejsza sprawa. ale pomyślimy :)

redoxygene 
Moderator

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 12:32 am   

gałson napisał/a:
Odświerzam trochę temat, czy można wstawić zdjęcie bezpośrednio na forum bez rejestrowania sie na imageshaku.

Żeby na imageshack.us wstawić zdjęcia nie musisz się w ogóle rejestrować - robisz to na stronie głównej.

__Alien__ 

Wysłany: Nie Sty 01, 2012 7:50 am   

Czy tylko mi się wydaje, czy na prawdę jakoś ogólnie jest mniej zdjęć w nowych wątkach o inwestycjach? Kiedyś zdarzało się, że ktoś zrobił zdjęcie budowy, przez co można było prześledzić jak powstawała dana inwestycja. Teraz są głównie artykuły z gazet. Z racji, że nie mieszkam w Radomiu, zdjęcia zrobione przez użytkowników są dla mnie jedyną informacją jak wygląda dana budowa. imageshack.us/ jest w Chinach zablokowany, żeby obejrzeć zdjęcia muszę wchodzić przez różne proxy, dlatego najlepszym rozwiązaniem byłoby umieszczanie zdjęć bezpośrednio na forum.

rj 
Site Admin

Wysłany: Nie Sty 01, 2012 10:22 am   

__Alien__ napisał/a:
Czy tylko mi się wydaje, czy na prawdę jakoś ogólnie jest mniej zdjęć w nowych wątkach o inwestycjach? Kiedyś zdarzało się, że ktoś zrobił zdjęcie budowy, przez co można było prześledzić jak powstawała dana inwestycja.

Faktycznie - jakby mniej. Po remoncie zaapeluję do userów o publikowanie fotek :)

__Alien__ napisał/a:
(...) najlepszym rozwiązaniem byłoby umieszczanie zdjęć bezpośrednio na forum.

Mogę na serwerze wydzielić folder na fotki userów. Ale procedura publikowania wydłuży się, bo wgrywać będemógł tyko ja, a user otrzyma link do zdjęcia. Jeśli to rozwiązanie interesowałoby userów, to możęmy wypracowaćszczegółowe rozwiązania w tym zakresie i wpisać do regulaminu forum.

Odpowiedz do tematu