.:: Forum :.. Strona Główna .:: Forum :..
Osoby zamieszczające wypowiedzi na Forum rozpowszechniają swoje wypowiedzi na własną odpowiedzialność. Każdy wyrażający swoje opinie na Forum ponosi odpowiedzialność za wszelkie roszczenia osób trzecich z tytułu naruszenia praw tych osób.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
WALCZYMY O WOJEWÓDZTWO RADOMSKIE       Regulamin Forum     Przydatne narzędzia i gadżety: Jak cytować artykuły z prasy? | Logotypy do cytowań

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zadaszenia nad peronami dworca
Autor Wiadomość
rj 
Site Admin


Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 2113
Skąd: Radom(Ustronie)/Kraków
Wysłany: Pią Lis 18, 2011 6:29 pm   Zadaszenia nad peronami dworca

Poniżej tekst pisma jakie (idąc za propozycją usera 'redoxygene') skierowaliśmy do PLK S.A.:

_________________
Kolej na Radom !
 
 
pch 

Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 151
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lis 18, 2011 11:34 pm   

Fajnie :) Mnie by się marzyło coś takiego w Radomiu:

A tu z zewnątrz:


Albo wersja maxi - stacja w Liege, niestety, niesamowicie droga:
 
 
PePe 


Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 825
Skąd: Radom
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 12:50 pm   

5 peronów? Hola hola to nawet na centralnym tyle nie ma.
 
 
pch 

Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 151
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 1:38 pm   

Jakie 5 peronów? w Radomiu? :P Akurat Centralny nie jest stacją końcową dla żadnych pociągów, stacja Radom - tak :)
 
 
Mathevv 

Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 645
Skąd: Radom (Os. Południe)
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 5:08 pm   

pch napisał/a:
Jakie 5 peronów? w Radomiu? :P
Chyba chodziło o wizualizację...

pch napisał/a:
Akurat Centralny nie jest stacją końcową dla żadnych pociągów, stacja Radom - tak :)
Głównie dla pociągów lokalnych.
 
 
 
Wolfchen 
Pieszy kierowca ;)


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 3793
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 9:35 pm   

pch napisał/a:
Akurat Centralny nie jest stacją końcową dla żadnych pociągów, stacja Radom - tak
Spokojnie starczą 3 w Radomiu.

A na Centralnym jakoś nie tak dawno kończył bieg IR z Łodzi.
_________________
[M2] 7 9 22 24 25 111 117 118 127 158 185 318 N22 N24 N72
 
 
 
rj 
Site Admin


Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 2113
Skąd: Radom(Ustronie)/Kraków
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 9:46 pm   

InterRegio (!) - dobrze rozumiem ?
przecież tam była masa TLK-ek na nowych PESACH!
takich jak ta:
_________________
Kolej na Radom !
 
 
pch 

Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 151
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 1:00 am   

Wolfchen napisał/a:
pch napisał/a:
Akurat Centralny nie jest stacją końcową dla żadnych pociągów, stacja Radom - tak
Spokojnie starczą 3 w Radomiu.

A na Centralnym jakoś nie tak dawno kończył bieg IR z Łodzi.


No jasne, że starczą. Nigdzie nie napisałem, że nie ;)
Chociaż, jeżeli w końcu powstała by Szybka Kolej Regionalna, to mogłoby się okazać, że dodatkowa krawędź peronu by się przydała, bo często Peron 1, mimo swoich rozmiarów, jest zablokowany przez składy KM.

A IR z Łodzi nie wydaje mi się, żeby kończyły bieg na Centralnym, zawsze jeżdżą do Wschodniej. No, chyba że to był jakiś wyjątek i od razu wracały po kilku minutach do Łodzi?
 
 
rj 
Site Admin


Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 2113
Skąd: Radom(Ustronie)/Kraków
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 8:34 am   

przy peronie I można od strony wschodniej dorobić "I oporowy" - per analogia do tego co jest w lublinie:
_________________
Kolej na Radom !
 
 
Wolfchen 
Pieszy kierowca ;)


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 3793
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 3:43 pm   

rj napisał/a:
przecież tam była masa TLK-ek na nowych PESACH!
Od grudnia 2010 same wagony. PESy rozpełzły się po szlakach całej Polski.
pch napisał/a:
Chociaż, jeżeli w końcu powstała by Szybka Kolej Regionalna, to mogłoby się okazać, że dodatkowa krawędź peronu by się przydała, bo często Peron 1, mimo swoich rozmiarów, jest zablokowany przez składy KM.
Samo powstanie jest wątpliwe, aczkolwiek zakładając nawet, że powstanie - żaden problem, żeby blokujące składy z peronu 1 odstawiać na tory postojowe przy dawnej rampie (obecnym PiJ KM).Zresztą, bardziej pożądane by były, żeby składy owej "SKR" były przelotowe.
rj napisał/a:
przy peronie I można od strony wschodniej dorobić "I oporowy"
Nie byłoby za dużo łażenia?
_________________
[M2] 7 9 22 24 25 111 117 118 127 158 185 318 N22 N24 N72
 
 
 
Mathevv 

Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 645
Skąd: Radom (Os. Południe)
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 11:54 am   

Tor oporowy, jeśli miałby już powstać, to powinien (tak jak w Lublinie) być ulokowany przy budynku dworcowym a nie na drugim końcu.
 
 
 
PePe 


Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 825
Skąd: Radom
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 12:06 pm   

1A w Lublinie nie jest przy dworcu, te budynki na zdjęciu to administracja.
 
 
Mathevv 

Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 645
Skąd: Radom (Os. Południe)
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 8:43 pm   

PePe napisał/a:
1A w Lublinie nie jest przy dworcu, te budynki na zdjęciu to administracja.
...
A ten budynek w tle to co, przepraszam?
 
 
 
Miro 

Dołączył: 24 Paź 2009
Posty: 1582
Skąd: Radom
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 10:05 pm   

Mateusz G. napisał/a:
A ten budynek w tle to co, ...?

Nie jest to budynek dworca:
Ostatnio zmieniony przez rj Czw Gru 08, 2011 9:45 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Psycho_Mantis 
Moderator


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 2185
Skąd: Radom (Os. Południe)
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 10:59 pm   

Zgadza się. Idzie się i idzie z dworca do tego peronu :P Może nie aż tak jak słynny 5 peron w Katowicach, ale jednak :P
_________________
Os. Południe w Radomiu:
> https://www.facebook.com/Os.Poludnie
> http://www.OsiedlePoludnie.pl
Ostatnio zmieniony przez rj Czw Gru 08, 2011 9:45 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11